Блог

"Умната" бутилка на Тhermos следи навиците на притежателя си относно консумацията на вода

"Умната" бутилка на Тhermos следи навиците на притежателя си относно консумацията на вода Снимка: Интернет (justacoloradogal.com)

Тhermos - компанията, която повечето хора свързват с горещите храни и контейнерите за вода (т.нар. термоси) става все по-популярна и с нов продукт - бутилка, която отчита навиците на притежателя си относно консумацията на напитки. Става въпрос главно за вода, разбира се. 

Новият продукт се нарича Thermos Smart Lid Hydration Bottle и той не е толкова уникален от гледна точка на пазара на свързаните устройства. Нов е обаче от гледна точка на това, че известна компания и марка навлиза на пазара на дигиталното отчитане на нуждите и навиците на своите клиенти, и също така Thermos таргетира конкретно притежателите на устройства с операционна система iOS.
За останалите потребители, които не притежават тази операционна система, компанията предлага продукт с възможност за ръчно отчитане.  

 

Thermos - умна бутиолка за вода

Снимка: Интернет 


Бутилката е изработена, следвайки стила и дизайна на продуктите Thermos, но в партньорство с EXOS
Thermos Smart Lid Hydration Bottle включва технология за отчитане нивото на активност и нуждата от вода, на база телесно тегло и възраст. Главната цел на продукта е поддържане на ежедневна хидратация на организма, като притежателят на бутилката Thermos може да следи всичко, включително и чрез известия на своето iOS устройство. 

Бутилката също така отчита температурата на водата в нея - и вече не се налага на притежателя й да опитва съдържанието, за да проверява дали течността е топла или гореща. 

Иновативната бутилка е с капацитет от 710 мл (24 oz); предлага се в два цвята: опушен (Smoke), като на снимката по-горе и син (Teal), използва Bluetooth връзка към смарт телефона и е с презареждаща се литиево-йонна батерия (Li-ion) батерия. Цената на продукта варира между $48 и $60, в зависимост от това къде се предлага. 

Източник на информацията: www.slashgear.com


ВИЖ ОЩЕ:

>>> FitBit Charge HR - умен часовник, броч на калории и още... 

>>> GENERAL ELECTRIC (GE) С РЕВОЛЮЦИОНЕН УРЕД, КОЙТО ОТЧИТА КАЛОРИИТЕ В ХРАНАТА

>>> За ползите от водата и как тя ни помага да отслабнем