Блог

General Electric (GE) с революционен уред, който отчита калориите в храната

General Electric (GE) с революционен уред, който отчита калориите в храната Източник: YouTube video, www.youtube.com/watch?v=dnd7AKT5Upw

Екип на GE разработва модерна сензорна технология, която изчислява калориите в храната, толкова лесно, колкото натискането просто на един бутон! 

Компанията планира да произведе нискоенергийна (това означава, че не променя вкуса и качествата на храната) микровълнова фурна, отчитаща калориите в ястията, които се консумират.

GE споделят, че уредът все още се усъвършенства, но в момента броячът на калории работи така, че отчита калориите в хомогенни смеси от мазнина, вода и захар, по данни на Gizmodo.

Използвайки сензорна технология, микровълновата фурна може да пресмята калориите чрез измерване на теглото на храната, съдържанието на мазнини и съдържанието на вода в нея. 

Крайната цел на компанията е да свържат екрана на уреда (с помощта на wireless технология, по безжичен начин) с таблета или смарт телефона на потребителя, така, че той да може да проследява здравето и калорийния си баланс по всяко време и навсякъде.

 

Ето и видео, което показва как работи уреда (на английски език):


 

Източник: Business Insider, юли 2014