Блог

Растителните протеини КУОРН (QUORN) или що е то „месо без месо”?

Растителните протеини КУОРН (QUORN) или що е то „месо без месо”? Снимка: Интернет (www.themagnifyingglass.co.za)

КУОРН (QUORN) е популярна английска марка безмесни замразени продукти, създадена през 1985 г.
Продуктите с тази марка са налични в почти всички търговски вериги във Великобритания като ASDA, TESCO, MORRISONS, SAINSBURY’S, ALDI, LIDL и пр.

Какво представляват продуктите QUORN?

Основната съставка на продуктите QUORN се нарича  микопротеин – здравословен растителен източник на протеини, който е лишен от месо и e с естествено ниско съдържание на наситени мазнини и високо съдържание на фибри.
Микопротеин се произвежда чрез процес на ферментация, подобен на производството на дрождите в хляба или на производството на бирата.

Продуктите QUORN са с вкус, външен вид и текстура на месо!

В момента се предлагат например QUORN пилешки хапки, пилешко филе, веган бургери, франкфуртери, хот-дог, кайма, кюфтета, пуешки стек и др.   
За разлика от останалите алтернативи и заместители на месото обаче, продуктите QUORN не се характеризират със силен послевкус и така те чудесно абсорбират ароматите, използвани за приготвянето на разнообразни ястия. Готвенето с безмесните продукти QUORN превръща всяко ястие във вкусен източник на растителни протеини за организма!

QUORN е отлична храна в случай, че се стараете да отслабнете и да контролирате  теглото си, храните се здравословно или пък просто търсите нови и разнообразни вдъхновения „без месо” в кухнята.

Основно предимство на QUORN храните е, че те са чудесен източник на растителни протеини, което ще ви позволи да се наслаждавате на любимите си и познати досега месни ястия като мусака, сарми, кюфтета, месни хапки със задушени зеленчуци или яхния, филета с гарнитура и бургери с любимите  зеленчуци, сосове и подправки към тях ;)

КУОРН (QUORN) безмесни продукти Снимка: Интернет: quornfoodservice.co.uk


В момента продуктите QUORN не са разпространени на българския пазар.  
В случай, че ни е известна информация за тяхната продажба в страната, ще допълним статията с полезно четиво - къде  (в кои градове и магазини) и на каква цена  се продава QUORN в България.


Използвани са материали от официалния сайт на QUORN: www.quorn.co.uk

ОЩЕ:
>>> топ храни и тенденции през 2016-та година
>>> huel - храна на бъдещето или мода в храненето
>>> Кои са новите здравословни храни