Блог

HUEL - храна на бъдещето или мода в храненето?

HUEL - храна на бъдещето или мода в храненето? Източник: foodmanufacture.co.uk
Huel™ представлява пълноценна храна на прах.
Дали обаче бъдещето принадлежи на подобен тип продукти или това е поредното краткотрайно увлечение и мода в храненето, ще стане ясно след време...

Целта на този материал не е да създаде търсене за продукта и да стимулира продажбите му, а да запознае аудиторията на сайта с поредния "иновативен" продукт.  

Формулата Huel™ е създадена от екип, ръководен от Julian Hearn, известен експерт по хранене с 11 години стаж в компании като Tesco, Starbucks and Waitrose.
Наименованието на продукта идва от фразата Human Fuel, което означава "човешко гориво".

Идеята на проекта е създадаване на "идеалният" продукт, който включва перфектен баланс от въглехидрати, мазнини и протеини, както и и всички витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае.

Създаделите на бранда твърдят, че храната ни може да бъде изцяло заменена с Huel, но в повечето случаи клиентите на компанията заменят от 50% до 80% от менюто си с новия прахообразен продукт.

В сайта huel.com се посочва, че Huel е направен от истинска храна (овес, ориз, грах, ленено семе, слънчоглед и течно кокосово масло - MCTs), като съставките са превърнати в прах за удобство.

Създателят на Huelказва: “Храната е чудесно нещо, на което повечето хора се наслаждават, но в нашето ежедневие ние не винаги успяваме да отделим време и енергия, и не отдаваме нужното внимание на храненията си. В типичен делничен ден не е необичайно да грабнем кафето си, докато излизаме за работа или да работим по време на обяда си, без дори да осъзнаваме това. Забързаният ни начин на живот обаче вреди на здравето ни. Когато пропускаме хранения, ние често се опитваме да компенсираме това в края на деня и завършваме с поглъщане на повече количества храна и то богата на захар, което пък "разстройва" енергийните нива на организма."
И резултатът е: създаване на изцяло нов продукт, изненадващо евтин, който пести време на потребителите, като същевременно с производството си щади околната среда, няма никакви сложни съставки и всички те са с растителен произход. Това прави Huel подходящ и за вегетарианци, и вегани. 

Какво е Huel:
  • 100% вегетариански продукт
  • Богат на протеини - 150 грама на 2000 Kcal (калории)
  • Богат на фибри - 35 грама на 2000 Kcal
    или
    140% от RDA (референтни количества за препоръчителен прием на средностатистически възрастен на база 2000 kcal / 8400 kJ диета).
  • С много ниско съдържание на захар - 3.4 грама на 2000 калории, или по-малко от чаена лъжица
  • без ГМО
  • Пълноценна храна, което означава, че осигурява най-малко 100% от RDA за всички 26 основни, есенциални витамини и минерали
  • С нискък ГИ (гликемичен индекс)
  • Huelне съдържа добавена захар, месо или други продукти с животински произход, не съдържа още млечни продукти, соя или яйца. Това го прави подходящ за всякакви хора, като покрива всички диетични изисквания.
Съставки

Huelе направен от истински храни!  Продуктът съдържа внимателно подбрани и съчетани следните съставки:

    - Супер фин овес
    -
Протеин от ориз
    - Протеин от грах
    - Ленено семе
    - MCTs* от кокос 
    - Лецитин от слънчоглед
    - Комплекс от витамини и минерали
    - Аромат на ванилия и подсладител (има и версия на продукта без аромат и без подсладител)

------------------- * MCTs (medium-chain triglycerides) - течно първокласно кокосово масло

Основни предимства на Huel™
  • Пълноценна храна: осигурява 100% това, от което се нуждае организма.
  • Бърза храна: отнема само няколко минути на ден, за да бъде приготвена за консумация.
  • Достъпна: маркар и повече за чуждия потребител, отколкото за българина... защото цената на ден възлиза на 15-16 лева (5-6 британски лири) и само 4 лева (1.45 британски лири) на едно хранене, състоящо се от 500 калории.
  • Без отпадъци и с дълъг срок на годност (1 година).
  • Храна, подходяща за вегетарианци и вегани - без каквито и да било животински съставки.
  • Прост и лесен начин на употреба: без сложни рецепти и без броене на калории.
  • С по-малко влияние върху околната среда: тъй като е растителен продукт, Huel™ използва по-малко ресурси в производството, следователно показва и повече грижа към околната среда.
Как се поръчва Huel™?

Онлайн чрез сайта huel.com и чрез Amazon.
Компанията
доставя в рамките на 1 ден и безплатно на територията на Англия, a при поръчки от и за България и при тегло на пратката между 0.75 кг и 30 кг, срокът за доставка е 4-7 дни, а цената към м. юли 2023 г. е 74 лева за 17 дози. Така цената на едно Huel хранене се равнява на 4,30 лв.

За повече информация, ТУК

Информацията е преведена от сайта на продукта - www.huel.com.

ВИЖ ОЩЕ: СУПЕР ХРАНИ