Блог

Справяне с екстра калориите по време на- и след Великден

Справяне с екстра калориите по време на- и след Великден Снимка: Zdravoslovno.com

Козунаците, яйцата и шоколадите са неизбежни за Великден! Хапваме ги в приятна компания и с удоволствие, но без ограничение, и едва след това идват угризенията за ненужно приетите калории...

Представяме ви лесни начини за справяне с  допълнителните калории, които сме консумирали по време на празника. 

Експертите съветват да използваме хубавото пролетно време, да го съчетаем с добро настроение и да се отдадем не на диети и ненужни лишения, а на физическа активност - плуване, бягане, каране на велосипед или просто разходка.

Ние всички заслужаваме да се отпуснем и радваме на празника, и няма нищо лошо в това, ако всичко се случва в умерени количества. По-важното е, че почивката за Великден също е отлична възможност да се възползваме максимално от хубавото време да излезем на чист въздух със семейството и приятелите си, и да бъдем по-активни

Дали ще се отдадем на бягане, ще се качим на мотора, ще поплуваме или просто ще се разхождаме... има купища възможности да направим това близо до дома си, където и да се намираме. Открити пространства, колкото желаем! 
Хубаво е да си намерим някой за компания - така времето времето ще отлети по-бързо и ще бъде по-забавно.

Ето и пример за това какво трябва да направим, за да победим шоколадовите си угризения и да унищожим екстра калориите само в едно шоколадово яйце, при това кухо:   

  • Разходка: 1 час и 30 минути
  • Каране на велодсипед: 1 час и 15 минути
  • Бягане: 45 минути
  • Плуване: 35 минути

Изчисленията са приблизителни и базирани на активност при умерено темпо.

Източник: Change4Life


ВИЖ ОЩЕ:
>>> Здравословна диета. Що е то?
>>> СУПЕР ХРАНИ
>>> 10 ПРИЧИНИ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ НА ОТКРИТО СРЕД ПРИРОДАТА