Блог

ЗАЩО ВЪВ ВСЕКИ ОФИС ТРЯБВА ДА ИМА ВЕНДИНГ МАШИНА?

ЗАЩО ВЪВ ВСЕКИ ОФИС ТРЯБВА ДА ИМА ВЕНДИНГ МАШИНА? Снимка: Интернет/ Unsplash.com

Все по-осезаемото присъствие на вендинг машините на открити и закрити пространства днес само доказва колко удобства създават на хората в натовареното им с различни дейности ежедневие. Обичайно е да си вземаме в движение кафе, закуска, вода или безалкохолна напитка, както и други продукти, в зависимост от вида на автомата.

На работното си място също имаме достъп до услугите на вендинг и за всеки собственик на бизнес по света вече е повече от ясно, че подходящото вендинг решение всъщност е инвестиция и допринася за цялостната положителна среда на компанията.

Ако допълните интериора на работното място с вендинг машина, ще се убедите, че тя не само задоволява нуждите на персонала ви от храна и напитки, но и в качеството си на притегателен център по време на почивките може да осигури още редица ползи.

Сред причините, които могат да послужат мотивиращо за инвестирането във вендинг машина за офиса, са следните:

Постигане на удовлетвореност на служителите

Една от целите на всеки ръководител е неговите подчинени да се чувстват комфортно на работното си място, за да могат да изпълняват качествено задачите си. Бързият достъп до закуска, здравословен десерт, чаша кафе, студена напитка или вода ще задоволи глада и жаждата им, ще ги тонизира и зареди с енергия. Освен това ще имат възможност да разговарят до автомата по време на почивките, което ще го превърне в точка за общуване и дори за размяна на идеи.
Няма да имате служител, който да не одобри идеята за пазаруване от вендинг машина на работното му място, а доволните и спокойни хора могат да бъдат много по-работоспособни и пълноценни.

Предлагане на здравословни опции

Във време, в което все по-често всеки се замисля за по-здравословното си хранене, ако договорите с доставчика зареждането на машината със здравословни продукти, освен със стандартни, това ще бъде оценено много високо от персонала ви. Поддържането на здравословна диета е много трудно на работното място, но когато от автомата може да се купи здравословен снакс, пълнозърнеста закуска, ядки, неподсладена напитка или дори плодове, това ще означава засилена грижа за здравето на служителите и съответно по-малко отсъствие поради заболяване.

Задържане на служителите на място

Въпреки че не можете да наложите забрана на служителите си да излизат извън офиса по време на почивката си, самият факт, че от машината на място могат да получат всичко необходимо за обяда си или лека междинна закуска, ще елиминира възможността да го правят. Така ще си спестят време за повече отдих, вместо да похабят минутите за движение дори до близко заведение или магазин. Удобството е още по-голямо, когато става въпрос за удължен работен ден.

Ниски режийни разходи

Да инвестирате във вендинг машина за офиса, ще ви излезе много по-евтино, отколкото да плащате заплата или болнични дни на персонал в изградена столова или служебно барче.
Сред многото предимства на вендинг машината е и нейната лесна поддръжка, което също спестява разходи. За обслужването ѝ ще се погрижи фирмата доставчик, като вие няма да имате ангажимент.
Не трябва да имате притеснения и относно разходите за електричество, тъй като вендинг машините нямат голяма консумация.

Неограничен денонощен достъп

Тъй като няма фиксирано работно време и не изисква присъствие на човешки фактор, автоматът е изключително удобна опция, например за различни производствени цехове, където се налага хората да работят и нощни смени. Подходящ е и за малкото време за почивки вечер, през които надали служителите ви ще открият наблизо работещо заведение. Много по-комфортно за тях, както и за всички на смяна през деня, е да знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепяща храна, напитка или вода, когато пожелаят, и най-важното – всичко е близо до тях.

Лесно управление

Вендинг машините не са трудни за управление и повечето съвременни модели притежават сензорни дисплеи и тъчскрийн, което гарантира, че няма да има грешка в поръчката, както би се случило например в заведение за бързо хранене.
Въведеното безконтактно плащане от някои марки също улеснява процеса на пазаруване. Така не се допуска и струпване пред автомата, както би се получило, ако служителят „отскочи” уж набързо до отсрещното заведение по време на паузата.

Разнообразие на артикули

При договаряне с фирмата, зареждаща машината с продукти, освен здравословни продукти, може да изискате и по-голямо разнообразие като сладкиши, шоколадови десерти, чипс, подсладени напитки, студен чай и др. Добре е да проучите желанията на персонала, за да може да удовлетворите повечето от тях.
Много е важен също и изборът на подходяща марка кафе, което обикновено е най-често консумираната напитка от автомат.
Без значение от целите, които сте си поставили с инсталирането на вендинг машина в офиса, служителите ви ще са благодарни за предоставената възможност. Офис атмосферата ще бъде много по-добра. Това ще рефлектира положително и върху бизнеса ви, защото доволният персонал ще работи по-добре и заложените задачи ще се изпълняват качествено и в срок.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

>>> >>> Как да подобрите физическата си активност
>>>> >>> Всичко за витамините
>>>> >>> Всичко за минералите