Блог

Новото е добре забравено старо или защо билковият чай е страхотен комплимент към нашето здравословно меню

Новото е добре забравено старо или защо билковият чай е страхотен комплимент към нашето здравословно меню Снимка: MotivTea.com

Преобръщайки разбиранията си за здраве и добра форма, много от нас преобърнаха личния си режим и рутина на прием на любимите си напитки.

Превръщайки във враг пълните с оцветители и захар сокове и безалкохолни, опциите за прием на напитка навън или вкъщи значително се ограничиха. Имайки предвид, че количеството кофеин дневно също трябва да е съобразен, кръгът от възможности още повече се стесни.

Много хора, които тепърва тръгват по пътя на здравословното хранене, бързо изключват всичко от менюто си и се придържат единствено към водата, но това често води до загуба на мотивация и при липса на заместител, те се връщат към наситени на захари и оцветители напитки.

Ето защо чаят е страхотно допълнение към нашето ежедневие и в частност билковият чай.


Билковият чай или познат още като "запарка" възниква още в древността и е консумиран от древните индийци, китайци, египтяни, гърци, римляни и населението в Близкия Изток. Представлява смес от вряща вода със сушени плодове, ядки, листа, цветя, семена, треви, корени или билки и не съдържа кофеин за разлика от съименника си - растението чай.

Именно липсата на кофеин превръща билковият чай в прекрасен комплимент на всяко здравословно меню. И още: билковият чай разнообразява дневния прием на вода.

Билковият чай хидратира тялото и му набавя необходими минерали и антиоксиданти. Освен традиционния прием с гореща вода, той може и да се изстуди и приема в стъклена бутилка по всяко време на деня, за да ни поддържа енергизирани и свежи, докато сме на работа или по време на пътуване.

Факт е, че все повече производители на чай се насочват към билковите вариации, но една сравнително нова родна марка грабна вниманието ни на пазара, именно защото е фокусирана изцяло към използването само на естествени и познати на всички ни билки: Motiv Tea.


Motiv Tea създава пъстри, богати и балансирани букети от ароматни билки по оригинални рецепти, използвайки изцяло натурални съставки – каркаде, липа, мента, джинджифил.

чай Motiv

Следващият път когато сте на режим без кофеин или ви поканят на кафе, не забравяйте за страхотните дарове, с които природата ни е дарила и търсете именно тях в търговската мрежа или в интернет


Виж още: 

>>> ДИЕТА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТОКСИНИТЕ ОТ ТЯЛОТО
>>> Супер храни: Джинджифил