Блог

Програма "Хранене и здраве" – всичко за балансирания начин на живот

Програма "Хранене и здраве" – всичко за балансирания начин на живот Източник: Програма "Хранене и Здраве"

Обучителната програма "Хранене и здраве" е за всички, които желаят да изградят здравословен хранителен режим и балансиран начин на живот, а също така да придобият умения да интерпретират и комуникират информация, свързана с актуални въпроси за здравословното хранене.

В рамките на два съботни модула (31 май и 7 юни 2014 г.), водещи експерти в областта на храненето и диететиката ще представят модерните направления в науката за храненето, ролята на храните за поддържането на добро здраве, специфичните хранителни потребности на отделните възрастови групи, както и рисковете от популярните напоследък диети. Участниците в образователната програма ще усвоят механизмите за баланс между хранителния прием и физическата активност с цел постигане на здравословен модел на живот.

Участието в образователен курс "Хранене и здраве" е подходящо за студенти, медицински и немедицински специалисти, физиотерапевти, кинезитерапевти, фитнес инструктори, консултанти по здравословен начин на живот и др. След завършване на обучението се получава сертификат за участие, издаден от Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българско дружество по хранене и диететика.

Участието в програмата е безплатно, но местата са ограничени. Възползвайте се от възможността да получите важна за здравето и начина си на живот информация, като се регистрирате за участие на: www.hraneneizdrave.info. В сайтът ще намерите още пълната програма на обучението по дни, информация за лекторите и кратки, полезни съвети за здравословно хранене.
Програма "Хранене и здраве" се реализира от Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българско дружество по хранене и диететика с подкрепата на Кока-Кола ХБК България.