Блог

Програма "Хранене и здраве" - всичко за балансирания хранителен режим от водещи специалисти

Програма "Хранене и здраве" - всичко за балансирания хранителен режим от водещи специалисти Източник: Програма "Хранене и Здраве"

Програмата "Хранене и здраве" цели да повиши информираността на българите за принципите на балансираното хранене, като се основава на научно доказани факти за храненето и здравословния начин на живот. Програмата е предназначена за всички, които проявяват интерес към храненето и изграждането на балансиран начин на живот, като няма ограничения в образователната и професионална насоченост на участниците.

След успехът на първото издание на Програмата през пролетта на тази година, в което се включиха повече от 120 участника, предстои провеждането на разширен обучителен формат с допълнителен модул, свързан с хранителна превенция и диетотерапия при съвременни заболявания.
Обучението ще започне с модул  "Въведение в науката за храненето и здравословно хранене в рамките на жизнения цикъл", който ще се състои на 15 и 16 ноември в зала 255 на СУ "Свети Климент Охридски", а вторият обучителен модул "Хранителна превенция и диетотерапия на съвременните болести" ще бъде съответно на 29 и 30 ноември. Лекциите ще се провеждат в зала 255 в сградата на Ректората, а пълната програма можете да намерите на www.hraneneizdrave.infoУчастието е свързано със задължителна предварителна регистрация.

Лектори в модулите са утвърдените специалисти и преподаватели в областта на храненето и диететиката: доц. Людмила Иванова - зам.-декан на Медицински факултет към СУ "Св. Климент Охридски", проф. Божидар Попов - председател на Българското дружество по хранене и диететика и д-р Росица Попова - преподавател по "Хигиена, хранене и екология" към Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Участието в програма "Хранене и здраве" е безплатно и е подходящо за студенти, медицински и немедицински специалисти, физиотерапевти, кинезитерапевти, фитнес инструктори, консултанти по здравословен начин на живот и др. След завършване на модул "Въведение в науката за храненето и здравословно хранене в рамките на жизнения цикъл"  се получава сертификат за участие, издаден от Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българско дружество по хранене и диететика.    

Участието във втория модул "Хранителна превенция и диетотерапия на съвременните болести" е подходящо както за лица преминали през първия модул на обучение, така и за неучаствали в него, но проявяващи интерес към разглежданата тематика.

Образователната програма е съвместна инициатива на Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Българското дружество по хранене и диететика и Кока-Кола ХБК България.