Блог

Лековити растения за отслабване и детоксикация

Лековити растения за отслабване и детоксикация Снимка: Zdravoslovno.com

Голяма част от растенията в природата помагат за детоксикация на организма, ускоряват метаболизма, намаляват апетита и помагат в борбата с килограмите.
В настоящата статия ще ви представим някои от тези страхотни и естествени „лекарства” с доказан ефект:

Коприва

Копривата е най-добре позната и най-използваната билка у нас. Тя е билката, която най-силно пречиства кръвта, като разтваря остатъците от обмяната на веществата и заедно с това стимулира бъбреците за отделяне на урина. Растението помага и за пречистване на целия храносмилателен тракт, както и за активирането на защитните сили на организма.

За повече информация >>> 

Мента

Много хора намират ментата за приятна и вкусна, заради съдържащия се в нея примамлив освежителен ментол.
Ментата придава приятен вкус на чая като същевременно регулира и метаболизма.
Маслото от мента доказано подпомага здравословното храносмилане, предпазва от подуване, гадене, диария, киселини в стомаха и газове. То облекчава стомашните мускули и храносмилателния тракт, и се използва ефективно при лечение синдрома на раздразнените черва, дивертикулит, стомашни язви и стомашна болка.

За повече информация >>> 

Бъз

Цветовете на това растение действат като диуретик и имуностимулатор. В допълнение, мирисът и вкусът му отлично се съчетават в миксовете за чай, предназначени за детоксикация и отслабване, както и за подсилване на имунната система. Билката подпомага пречистването на организма чрез по-обилно потене, но това не трябва да ви притеснява. Чай от цветовете на бъз предизвиква силно потене и е отлично средство срещу грипа.

За повече информация >>> 

Лайка

Цветовете на лайката имат противовъзпалително действие. Етеричното масло, съдържащо се в билката помага при гастрит и хепатит. Стимулира изпотяването, помага на метаболизма и при подуване на корема. Лайката има и леко седативно действие. Действа при стрес, глад, нервност и успокоява съня.

За повече информация >>> 

Черна боровинка

Листата на боровинката съдържат голямо количество от глюкозида миртилин – лековито вещество, което регулира нивото на кръвната захар и стимулира обмяната на веществата.

За повече информация >>> 

Хибискус

Цветовете на хибискуса съдържат плодови киселини и витамин С. Така той се явява като коректор на вкуса и аромата, а с наситения си цвят чаят от хибискус е наслада за окото. А на организма малко повече витамин С няма да е излишен, нали?

Хвойна

Плодовете на хвойната засилват кръвообръщението, подпомагат работата на бъбреците и черния дроб. Най-добре е да се приготви чай от плодовете или да се приемат капки (масло от хвойна). Хвойната стимулира циркулацията на кръвта и помага за изхвърляне на токсините от организма.

За повече информация >>> 


Коприва

Мента

Бъз

Лайка

Боровинка

Хибискус

Хвойна


Виж още:

>>> Справочник на билките и тяхното лечебно приложение