Блог

Седемте извинения да не водим здравословен начин на живот

Седемте извинения да не водим здравословен начин на живот

Всички ние искаме да живеем и да се храним здравословно, и да бъдем стройни, нали така? Тогава защо да не го направим?!

1. Стар съм, че да започвам сега!
Никога не е късно за здравословен начин на живот. Още повече, че съществуват наистина измерими ползи за това да бъдем по-активни, да подобрим своя хранителен режим, както и да подобрим начина си на мислене. 
Хората започват да търсят по-здравословен начин на живот на различни възрасти.

2. Чувствам се толкова уморен!
Стартът на здравословния начин на живот не е лесен.
Никога не е лесно да се промениш, особено, когато се чувстваш толкова уморен, че не можеш да се преместиш от дивана. 
Има обаче и лесен начин за начало: дори 10-минутно ходене пеша на ден може да ви зареди с повече енергия. Колкото повече усилия се полагат, разбира се, толкова по-добре ще се чувствате. 

3. Нямам мотивация!
Няма двама души, които да се мотивират от едни и същи неща. Всеки от нас притежава своя собствена вътрешна мотивация и няма сила отвън, която да накара човек да се почувства по-добре или да направи нещо против волята си. Напротив, мотивацията е именно тази вътрешна сила, която ни кара да правим чудеса!
Съвет: припомнете си моментите, в които сте се чувствали наистина добре или сте постигнали добри резултати във фитнес салона. Фокусирайте се върху това, което работи за вас и се наслаждавайте на положителните резултати, които неусетно ще постигнете. 

4. Здравословното винаги струва скъпо!
Това са разходи за нови дрехи, храна, фитнес карти и т.н. 
Но нека погледнем на това от другата страна: дрехи, храна, посещения при лекар, лекарства, болка и дискомфорт....
Истината е, че оздравяването изисква много повече усилия и средства в дългосрочен план, отколкото поддръжката на това да сме винаги във форма и да се чувстваме добре. И да не забравяме бонуса от няколко години, които могат да бъдат добавени към нашия живот.

5. Мразя спорта!
Кой говори за тежки тренировки или посещения в зала?
Ако обичате да плувате, изберете си подходящ басейн, а ако обичате да се разхождате, ходете на открито. Важно е да изберете нещо любимо и така със сигурност ще успеете да се задържите дълго и ще постигнете резултати.

6. Просто не знам откъде да започна...
Да, така е. Твърде често информацията, която достига до нас звучи объркващо и ни идва в повече. Някои експерти казват прави това, а други – обратното. Напълно ви разбираме и сме съгласни с това ваше объркване.
Важно е да изберете правилните ресурси на информация, които предоставят лесна за разбиране информация, за всеки. След това, започнете да работите върху нещата, които сравнително лесно бихте могли да промените.
И не забравяйте, че малките стъпки са именно ключът към успеха.

7. Не ме е грижа!
Ако не се интересувате достатъчно от това да живеете по-дълго и по-добре, тогава наистина е трудно да бъдете мотивирани и да успеете. Вие трябва да желаете промяната и тя ще е налице!